Tannblekning

Hvor lenge varer tannbleking?

Før vi går inn på en tannklinikk for profesjonelle tannblekingstjenester, lurer vi ofte på hvor lenge tannbleking varer. Mengden vi bruker, hvor mye er den verdt. Når du snakker om profesjonelle tjenester, vil behandlingen være verdt hver krone og resultatene vil være enestående; men tiden avhenger av pleie og hygiene. Det er ingen fast tid når tennene dine vil bli misfarget igjen. De ser kanskje ikke ut som falske skinnende hvite som vist i TV-reklamer, men gir et flott utseende med et selvsikkert smil.

Tannblekning

Er tannbleking permanent?

Tannbleking er ikke permanent. Det kan vare fra noen måneder til opptil 3 år – det varierer fra person til person.

Den blekende effekten vil ikke vare så lenge hvis du røyker eller drikker rødvin, te eller kaffe, som alle kan gi flekker på tennene.

Årsaker til misfarging av tenner

Tennene våre brukes regelmessig og møter mye slitasje. Vi biter og tygger ulike typer mat, noe som påvirker den naturlige tannfargen og blekner over tid. Profesjonelle tannblekingstjenester bevarer det naturlige utseendet til tennene og gjenoppretter den naturlige gløden. Følgende matvarer kan ødelegge den hvite fargen og sile hakkerne.

• Å ha drikkevarer som rødvin, brus, te eller kaffe. Disse har mørke stoffer som ødelegger den hvite fargen.
• Å tygge eller røyke tobakk er dårlig for både helsen og tennene.
• Å ikke ta vare på munnhygiene og hoppe over børsting og bruk av tanntråd kan misfarge tennene og forårsake munnråte og sykdommer.
• Ikke oppsøke tannklinikken for rutinekontroller og profesjonell rengjøring av plakk og tannstein.
• Medisinske tilstander som påvirker munnhelsen og bruk av noen få medisiner som flekker tennene
• Aldring misfarger også tennene og gjør dem gulaktige eller brune, noe som gir et matt utseende.
Jo færre faktorer du overvinner, jo større er hvitheten på tennene.

Hvor mye tid du trenger til tannbleking

Tidspunktet varierer når det gjøres profesjonelt, eller du gjør det selv hjemme. Tannbleking går raskt på klinikken av eksperthender. Ved å bruke riktig konsentrasjon av løsningen og la litt tid til å sette seg, er resultatene feilfrie. Det tar vanligvis omtrent en til to timer, avhengig av fargen på de naturlige tennene. Dessuten, når du er ferdig hjemme, bæres brett over tennene i en viss tid. Disse har en lavere konsentrasjon og kan ta noen uker før de gir et ønskelig resultat. Det er bedre å diskutere med helsepersonell hvilken metode som er best for deg.

hjemmebleking

Profesjonell vs. hjemmebleking

Når du gjør det profesjonelt, får du resultater på noen timer; det er dyrt og den høyere konsentrasjonen av en løsning brukes, men det er helt trygt og pålitelig. Hvis du har sensitive tenner, må du diskutere med helsepersonell før behandling. Det er praktisk når du er ferdig hjemme, men tar mye lengre tid, opptil 2-3 uker. Videre må du sette inn blekepakken daglig til du oppnår ønsket resultat. Flere alternativer er tilgjengelige på markedet; tannkrem, geler, kremer, strips og andre blekeprodukter. Se hva som passer deg.